Soorten veranda's

Carport

Een relatief kleine veranda is de carport. Dit is een overkapping aan uw woning met als specifiek doel het parkeren van de auto op een droge, schone plek. Bij carports is de esthetiek van de veranda vaak wat minder belangrijk dan de functionaliteit: hij moet vooral sterk en degelijk zijn. Uiteraard zijn carports geheel aan te passen aan uw smaak en af te stemmen op de stijl van de woning.

Terrasoverkapping

De meest bekende en populaire veranda. Maakt het mogelijk langer te genieten van de tuin en buitenlucht, ook wanneer het Nederlandse weer toeslaat. Comfort en stijl zijn belangrijk, de veranda is een verlengde van uw huis, tuin en levensstijl. De veranda als terrasoverkapping is dan ook in talloze maten, uitvoeringen en stijlen verkrijgbaar. Van bouwpakket tot maatwerk, van sober tot exclusief.

Serre

Een veranda is in principe een overkapping en niet meer dan dat: de zijkanten kunnen worden voorzien van wand- of hekwerk, maar de voorzijde blijft open zodat u direct geniet van natuur en buitenlucht. Een veranda kan wel zo worden aangepast dat deze geheel wordt afgesloten. Vaak is deze aanpassing definitief. Geheel afgesloten veranda’s staan beter bekend als serre.